STALL HÅNSTA

 

A lot of Inferno är Upstage andra son. Han kombinerar ett fäderne och ett möderne som borgar för mycket god rörlighet, spänst och ridbarhet. 

 

 

 

 

A lot of Inferno

 

                           

2010-05-22 

 

e. Flash Dancer I.M. u. Upstage ue. Flemmingh - Shogun ** 

 

Uppfödare: Fam. Jansson, Alunda

 

När vi valde hingst till Upstage våren 2009 valde vi den mycket rörlige Don Romantic-Tip Top sonen Flash Dancer I.M. Det är en hingst som med sin rörlighet och mjukhet gav mersmak. Han har tre mycket goda gångarter med fantastisk mekanik. Testryttare och andra som red hingsten beskrev honom som en bekväm tjejhäst som var lätt att rida och sitta på. Även Minna Telde gillade att han var så lättriden och känslig. Dessutom så hoppade Flash Dancer 7-7.  Jag valde honom också för att jag ville få en mindre häst helst ett sto som jag själv kunde rida.

2010 vann han alla kval till championaten med Minna i sadeln.

 

Stina gick sin vana trogen över denna gång och efter 12 dagars väntan kom ett mycket vackert hingstföl till världen. Han har enormt långa ben och rör sig lätt så lätt. Otroligt trevlig och lätt hanterlig precis som Stinas tidigare föl. Inferno kommer att vara kvar som min påläggskalv!

 

Inferno blev vinglig sommaren 2011. Det visade sig vara en ovanlig, medfödd defekt på halskotpelaren och han fick avlivas. Defekten var inte ärftlig enligt veterinären. Otroligt ledsamt eftersom Inferno var en av de snyggaste och trevligaste avkommor som jag fött upp.

 

Härstamning:

Flash Dancer I.M. är en ädel hingst med uttrycksfullt huvud, lång, rak hals, samt djup bog och bål. Gracil med korrekta rörelser. Omdöme gångarter: skritten är ren, aktiv, taktmässig och avspänd. Traven är lätt med god bogfrihet samt välbalanserad och spänstig. Galoppen är taktmässig, lätt, spänstig och välbalanserad. Positiv lätthet och spänst. God takt i samtliga gångarter. Gott förtroende. Flash Dancer I.M. fick av testryttarna bl.a. omdömena: känslig och framåt, bekväm att sitta på. Enkel att rida, mycket mjuk. Behaglig galopp, lättriden. Omdöme hoppning: en hingst med god balans och bra benteknik, lätt och mjukt hopp. 

 

 

Flash Dancer I.M. erhöll själv gångartsdiplom som 3-åring precis som modern Phoenix. Även mormodern Patina är diplomsto. Phoenix, efter välmeriterade Tip-Top, blev 2:a i Kungakannan på Stömsholm 2002. Fadern Don Romantic var segerhingst i Herning samt bruksprovssegrare i Danmark 2002 och har flera godkända söner. Don Romantic blev även Årets Hingst i Danmark 2010. Farfadern Don Schufros avkommor har i högsta grad låtit tala om sig, i flera år har han legat i överlägsen topp i Tyskland som dressyrförärvare.

 

 

Ni kan läsa mer om mödernet på Upstage egen sida.

 

Inferno åtta månader

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Första gången ute i hagen

 

Två dygn

 

Fyra dygn

 

Mor och son

 

Två veckor

 

Tre veckor

 

En och en halv månad

 

Tre månader

 

Snart fem månader

 

 

Julafton 2010

 

Sju månader

 

Fler bilder i Galleriet